Juvy Gumalin

Drömmen om ett rättvist, mänskligt och hälsosamt samhälle blir verklig genom den mobila kliniken 

Vår ivriga kärlek och glädje över att dela livet med andra, är den största gåva som Gud har gett till var och en av oss och Team Missions samarbetspartners. Vår dröm för ett rättvist, mänskligt och hälsosamt samhälle har fötts av visionen och engagemanget från grundarna och av alla människor som storhjärtat delar missionen att skapa möjligheter för samhällets marginalgrupper, så att de kan börja leva och planera för ett hälsosamt och hållbart liv. Genom

På Team Missions Hälsodepartements initiativ realiserades den mobila kliniken och började användas för att människor i de mest svåra och pressade områdena skulle få en bättre fysisk och psykisk hälsa. I många år, har den mobila kliniken rest till olika provinser och regioner på Filippinerna, som Ilocosregionen, Bicolregionen, Aurora provinsen – för att nämna några få. Den har levererat medicinsk- och tandläkarhjälp till nästan ett hundratusentals människor. De människor som vi möter får fri hälsoundersökning och gratis medicin. De får också sina tänder undersökta och är det nödvändigt så dras tänder ut.

 Den mobila kliniken reser kontinuerligt runt till de olika förskolorna och gör check-ups på förskolebarnen. När den mobila kliniken kommer till ett område servar vi också de övriga som bor där. Förutom Team Missions sjuksköterskor och personal ställer läkare och tandläkare upp och är med på dessa Medical- missiondagar. Människor samlas snabbt runt den mobila kliniken och vi börjar undersöka dem.  

Dessa tjänster är inte möjliga utan hjälp och support av alla människor som står bakom och tror på oss. Med vår ambition och önskan att nå fler och fortsätta vidröra de allra fattigaste människornas liv, knackar vi på era hjärtan och ber er att sträcka ut en hand och bli ett instrument för deras hälsa och behov. Skörden är mogen. Vi kan bara hjälpa fler om du är en del av denna ändlösa uppgift. Den mobila kliniken är hjärtat på Team Mission, Filippinerna. En hälsosam filippin är ett verktyg för fortsatt förvandling bland de människor vi möter.

Kanske du också vill vara en del i detta stora arbete. 

 Juvelyn Gumal-In Healthdepartement 

 

Långa köer för medicinsk check up